#TheRightToBeProtected


PlayGezondheidsmedewerkers beschermen ons leven, maar ook zij hebben bescherming nodig. Prikaccidenten vormen een grote bedreiging voor gezondheidsmedewerkers in ziekenhuizen, gezondheidsklinieken en alle andere plaatsen waar ze aan het werk zijn.


Prikaccidenten: wat je moet weten> 1 miljoen

Prikaccidenten gebeuren er in Europa elk jaar

Meer dan 30

Gevaarlijke pathogenen kunnen aanwezig zijn in menselijk bloed, waaronder hepatitis B,C en HIV


1 op 6

Verpleegsters, dokters en medische studenten rapporteren herhaardelijke prikaccidenten

37%

Is het geschatte percentage hepatitis B – infecties bij gezondheidsmedewerkers die toe te schrijven is aan beroepsmatige blootstelling


1.4-9.5

Gerapporteerde incidenten per 100 gezondheidsmedewerkers per jaar

Luister naar Charlotte’s verhaal
Welke maatregelen kunnen ziekenhuizen en gezondheidsklinieken nemen om prikaccidenten te voorkomen?Bent u ooit slachtoffer geworden van een prikaccident?
Vertel ons uw verhaal
Als verpleegster is het belangrijk om jezelf te beschermen en de veiligheidsproducten, die voorhanden zijn op jou afdeling, te gebruiken. Zorg ervoor dat je genoeg tijd hebt om klaar te nemen wat je nodig hebt, zodat je nooit zonder bescherming moet werken. Het is jouw gezondheid die op het spel staat als je de pech hebt slachtoffer te worden van prikaccident- Charlotte de verpleegster
25 plus jaar dagelijks OK met scherp gewerkt. Ik heb mezelf mss twee keertjes geprikt. Met een goede discipline valt het aantal incidenten heel erg mee. We moeten ook weer niet overdrijven.

Iedereen heeft het recht beschermd te worden, ook jij

Neem een selfie en post deze op jouw sociale media met
#TheRightToBeProtected

Download de selfie card

 Lees meer over de veiligheid van de gezondheidsmedewerker