BD Blood Collection Symposium - July 2025

Wednesday 9th July 2025, BD Winnersh **Provisional agenda**

Join us at our upcoming symposium where we will be discussing current trends, and sharing best practice to help improve both blood collection processes and patient outcomes



Register here Or email BDdiagnosticsUKI@bd.com



Time and duration	Topic and themes*	Speaker
10:00 - 10:30 30 minutes	Registration	
10:30 - 10:45 15 minutes	Introduction	
10:45 - 11:15 30 minutes	NHS pathology networks evolving post-reform	Katie Moss Company Director, Bio Moss Solutions Ltd
11:15 - 11:45 30 minutes	GIRFT – clean in, clean through and clean out	Martin Myres MBE Consultant Clinical Biochemist, Joint Clinical Lead at NHSE Getting it Right First Time (GIRFT)
11:45 - 12:15 30 minutes	BD Vacutainer®: a legacy of quality, a future of sustainability	Steve White EHS Manager, BD
12:15 - 13:00 45 minutes	Lunch	
13:15 - 13:45 30 minutes	Post lunch brain teasers	
13:45 - 14:30 45 minutes	Implementation of capillary samples in your lab	Tim Woolley Chief Scientific Officer, Inuvi
14:30 - 14:45 15 minutes	Coffee break	
14:45 - 15:15 30 minutes	Improving turnaround time to enhance patient care	Janet Eglin Technical Services Manager, University Hospitals of Morecambe Bay NHS Foundation Trust
15:15 - 15:45 30 minutes	When samples fail: the patient perspective	Lucy Lehane Founder and Managing Director, Lehane Consulting Ltd
15:45 - 16:00 15 minutes	Q&A	
16:00	Close	

* Titles to be confirmed

Becton, Dickinson U.K. Limited, 1030 Eskdale Road, Winnersh Triangle, Wokingham, RG41 5TS



